26
мар
2017

Награђени студенти за најлепше стилизовани грб Украјине

Comments : 0

Амбасада Украјине у Републици Србији, у сарадњи са Групом за украјински језик и књижевност Филолошког факултета, осмислила је и спровела ликовни конкурс за студенте за најлепше украшени грб “трозубац” Украјине. Постојало је само једно важно правило током трајања конкурса – садржај слике морао је да представља тематику везану за Украјину и украјинску традицију.

Студенти су слали своје радове, а 23. марта је амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович приредио сусрет са студентима у читаоници Катедре за славистику Филолошког факултета и студентима-учесницима поделио лепе поклоне.

Његова екселенција, г. Олександр Александрович, искористио је прилику да студентима исприча кратку причу о историјату украјинског “трозупца” (тризуб) и симболику и традицију која се крије иза њега.

Најзанимљивији део сусрета Амбасаде са студентима свакако је био – уручивање поклона. Осим што су посебни поклони и дипломе уручени радовима који су освојили треће, друго и прво место, награде су такође биле додељене свим учесницима конкурса, а награде су биле симболичне – лепи сувенири са обележјима Украјине.

Горе: трећепласирани рад – Ива Ристић, студенткиња друге године

Две студенткиње друге године заузеле су друго место (горе: Анђелка Радовановић; доле: рад Теодоре Павловић)

Прво место, на одушевљење г. Александровича, припало је Теодори Камиџорац, студенткињи прве године.

Амбасадор Украјине искористио је прилику да позрави и Кристину Шкипину, студенткињу треће године, као и Миленку Костић, студенткињу постдипломских студија, на оствареним завидним успесима на такмичењу из украјинске ортографије одржаном прошле недеље у Кракову (Пољска).

Остави коментар

*