01
окт
2014

Основне информације о студентима

Comments : 0

У школској 2014/2015. години Групу за украјински језик,књижевност, културу уписало је 13 нових студената.

alt

Бајић Јована

Рођена сам 05.10.1995. године, завршила сам Техничку школу „Дрво арт“. Украјински сам уписала због себе.  Волим књиге, музику, певање, спавање, кафу.

Бобисутх Анастасија

Зовем се Анастасија Бобисутх, рођена сам 15. децембра 1995. године у Београду. Завршила сам Техничку школу „Дрво Арт“. Учила сам енглески и руски језик. Украјински сам уписала зато што је сличан као руски, који ми се свидео, али није тотално исти, тако да ћу ипак научити нови језик, нову културу и књижевност.

Бурић Александра

Рођена сам 11.05.1995. у Београду и завршила сам Зуботехничку школу. Уписала сам украјински језик са намером да упознам украјинску културу и обичаје. У слободно време волим да читам њиге и да излазим.

Грујовић Наталија

Долазим из Банатског Карловца и завршила сам Економску школу. Говорим енглеским језик. Паузирала сам годину дана с намером да, након што одморим, упишем општу књижевност. Време је пролазило, ја бивала све неодлучнија, не само што се опште књижевности тиче, већ и дањег образовања. Престрављена сам, али украјински делује довољно занимљиво, па је једино што могу да кажем да ћемо видети.

Ђорђевић Александра

Рођена сам 05.08.1990. године у Неготину. Завршила сам Неготинску гимназију, друштвено-језички смер. Говорим енглески,шпански и румунски језик. Украјински језик сам уписала, јер ме занимају језик и култура.

Ђуричин Дејана

Рођена сам 10.11.1994. године, живим на Новом Београду. Завршила сам Девету гимназију, течно говорим енглески и помало француски. Уписала сам украјински, јерф сам желела да научим неки интересантан језик, који не прича пуно људи. Волим да глумим и заинтересована сам за украјинску драмску секцију и хор.

Јовановић Никола

Долазим из Панчева, где сам завршио гимназију „Урош Предић“. Украјински језик нисам уписао као прву жељу, већ зато што сам остао без буџетских места на руски са намером да полажем разлику.

Лојпур Наташа

Рођена сам 17.10.1995. године, завршила сам Гимназију „Слободан Шкеровић“ у Подгорици, говорим енглески и руски језик, а украјински сам уписала, јер ме занимају тај језик и култура.

Милојевић Милован

Рођен сам 14.03.1995. у Београду. Завршио сам Филолошку гимназију. Већ 12 година играм у културно-уметничком друштву. Украјински језик сам изабрао како бих се упознао са нечим новим, а опет, сличан је руском језику, који сам учио дуже време.

Нис Санјулијан

Рођен сам 22.07.1997. у Кијеву у Украјини, завршио сам Гимназију №257 у Кијеву. Друштвено сам активан, свирам саксофон, клавир и гитару, а као мали сам певао у хору. Осим музике се бавим и спортом, тешком атлетиком и пливањем.

Новковић Невена

Рођена сам 29.08.1994. године. Одрасла сам у Младеновцу, а последње четири године живим у Београду. Завршила сам Средњу економску школу у Сопоту. Украјински језик ми није био прва жеља, али сам се за њега одлучила након што сам схватила да на руском језику више нема места. Учила сам руски језик 6 година у основној школи и јако ми се допао како звучи, тако да сам га са лакоћом учила. Сматрам да је украјински језик сродан руском и да ће ми се и он допасти.

Тигањ Алиса

Рођена сам 25.01.1994 у Пећи. Завршила сам Економско-трговинску школу и говорим енглески језик. Овај језик сам уписала, јер сам желела да научим још неки језик поред матењег и енглеског. Највећу разлог су историја и култура.

Шкипина Кристина

Долазим из малог мјеста у Херцеговини, које се зове Невесиње. Тамо сам завршила основну и средњу школу, а рођена сам 12.11.1995. године у Подгорици. Због љубави према руском језику одлучила сам да упишем Филолошки факултет. Пошто нисам успјела да упишем руски одлучила сам се за украјински језик, за који сматрам да је веома лијеп.

О аутору

Остави коментар

*