28
окт
2015

Информације о студентима

Comments : 0

Група за украјински језик и књижевност постала је богатија за 21 новог студента.

Гладић Александра

Рођена сам 14.11.1996. у Београду. Завршила сам Шесту београдску гимназију. Уписала сам украјински језик јер су ме одувек интересовали словенски језици. У слободно време волим да читам књиге, гледам серије и филмове.

Дубић Милица

Место и датум рођења: 18.10.1995.

Средња школа: Геолошко и хидрометеоролошка “Милутин Миланковић”

Слободно време и хобији: Слободно време волим да проводим са пријатељима, да слушам музику или погледам добар филм, а такође волим и да се бавим физичким активностима.

Украјински језик на факултету сам изабрала јер је био најсличнији руском који је био моја прва жеља, али нисам успела да се упишем јер је био попуњен. Друга жеља ми је шпански језик који сам завршила на курсу, такође говорим и енглески језик.

Ђукић Катарина

Рођена сам 10.3.1996. у Крагујевцу. У Крагујевцу сам завршила I Економску школу. Украјински језик сам изабрала зато што ми се чинило као најбоља опција од језика који су ми преостали. Прва жеља ми је била арапски језик. У слободно време волим да шетам и проводим што више времена са пријатељима, као и да тренирам.

Зороњић Емил

Рођен 28.9.1996. у Београду. Завршио сам Ваздухопловну академију, а за Филолошки факултет сам се одлучио јер волим језике, од којих активно говорим енглески и, истина мало слабије, италијански. Определио сам се за украјински јер сам, као панслависта, желео да научим неки словенски језик који није популаран. У слободно време се бавим спортом и физичким активностима, од којих су ми омиљени фудбал, кошарка, рукомет и теретана. Поред тога волим да читам, а аматерски се бавим и глумом.

Јањушевић Катарина

Рођена сам у Београду 10.5.1995. године. Завршила сам Гимназију “Свети Сава”. Уписала сам украјински јер ми се највише допао од језика који су преостали на упису, а и генерално волим словенске језике. Бавила сам се аматерски глумом пет година, тамо сам и учествовала у представама. Учила сам шпански у Институту Сервантес. Омиљени филм ми је Господар прстенова. Волим да читам књиге Агате Кристи и излазим.

Јовановић Миња

Рођена сам 20.11.1996. Завршила сам Осму београдску гимназију. Уписала сам украјински зато што сам желела да научим језик који је сличан нашем и који нисам имала прилике да учим. Поред енглеског говорим и немачки. Слободно време проводим најчешће са пријатељима, али сам и велики заљубљеник у шминку и желела бих професионално да се тиме бавим.

Лазаревић Наташа

Рођена сам 15.12.1992. године у Ваљеву. Завршила сам средњу медицинску школу у Ваљеву и 3 године основних академских студија францурског језика. Украјински језик сам уписала из љубави према језицима, пе свега према том језику, и из жеље да упознам њихову културу. И у слободно време се бавим певањем, читам, пишем. Говорим француски, енглески, турски, шпански и, надам се, ускоро и украјински.

Лапчевић Јелена

Рођена сам 11.12.1996. у Крушевцу. Одрасла сам у завршила гимназију у Александровцу. Украјински сам уписала јер сам желела да научим неки нови језик који и није толико популаран. У слободно време волим да читам књиге, пишем и проводим време са другим људима.

Лончаревић Јована

Рођена сам 19.1.1996. године у Београду. Завршила сам Правно-биротехничку школу “Димитрије Туцовић”. Уписала сам украјински језик јер је сличан руском и делује интересантно. У слободно време волим да читам књиге.

Марић Мирјана

Рођена сам 16.11.1996. године у Београду. Завршила сам машинску школу “Радоје Дакић”. Уписала сам украјински језик јер ми се свиђа како звучи. У слободно време волим да цртам, читам приче и слушам музику.

Марјановић Олга

Рођена сам у Београду 13.11.1996. Завршила сам средњу економску школу у Гроцкој. Украјински сам изабрала јер сам желела да студирам у малој групи. Слободно време волим да проводим са пријатељима или уз музику или неки филм. А хоби ми је певање. Обожавам стране језике, говорим поред свог матерњег језик и енглески, а познајем и турски.

Милошевић Даница

Рођена сам 22.10.1995. у Пожаревцу. Основну и музичку школу завршила сам у Костолцу, а гимназију у Пожаревцу. Украјински језик ми није био први избор, али пошто нисам упала на језик који сам хтела, одлучила сам се за украјински. У слободно време волим да гледам хорор филмове и свирам клавир.

Митровић Тијана

Рођена сам 20.10.1995. године у Београду. Завршила сам Правно-биротехничку школу у Београду. Украјински сам уписала јер је доста сличан руском, а руски говорим. Обожавам псе, у слободно време волим да читам.

Недовић Никола

Рођен сам 7.12.1990. Завршио сам Прву економску школу. Украјински сам уписао јер волим словенску културу и језике и зато што су нама најближи. Слободно време највише волим да проводим са друштвом.

Павловић Теодора

Рођена сам 1.3.1996. године у Београду. Завршила сам Четврту гимназију. Поред енглеског језика говорим и немачки. У слободно време волим да читам књиге и проводим време са својим пријатељима. Хтела сам да упишем шпански или италијански, али нисам имала довољно поена, па је украјински звучао занимљиво.

Радовановић Анђелка

Долазим из Шапца. Рођена сам 18.7.1996. године, а ове године сам завршила Школу примењених уметности у Шапцу. Језици су ме увек занимали, а украјински језик сам уписала јер није уобичајен и ретко ко га зна. Желела сам нешто ново интересантно. У слободно време волим да тренирам, а бавим се фолклором и плесом. Језике сам заволела преко страних серија, филмова и музике.

Ранђић Александар

Рођен сам 2.8.1996. године. Ишао сам у средњу школу “Техноарт” на Звездари. Уписао сам украјински зато што нисам имао довољно бодова за жељени смер. У слободно време волим да слушам музику, највише рок и метал (на пример: Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, Dying Fetus, Decapitation Cattle, As I Lay Dying, Slipknot) и излазим у град са друштвом.

Ристић Ива

Рођена сам у Београду 10.1.1996. Завршила сам гимназију у Врњачкој бањи. Уписала сам украјински језик јер ми је био друга жеља пошто нисам упала на жељени италијански. Волим животиње и своје слободно време проводим са псом или помажем напуштеним животињама. Бавила сам се глумом, а учила сам и италијански језик приватно.

Томић Наталија

Рођена сам 29.12.1995. године у Нишу, где сам завршила Гимназију “Бора Станковић”. Студирам Општу лингвистику са украјинским језиком.

Чорбић Никола

Рођен сам 11.9.1996. у Београду. Ишао сам у Четврту гимназију у Београду. Нисам успео да упишем руски језик, па сам уписао украјински јер је сличан руском. Играм фудбал у слободно време.

Шуша Мирјана

Рођена сам 11.4.1994. у Београду. Завршила сам Економску школу “Нада Димић” у Земуну, смер Економски техничар. Уписала сам украјински језик, иако ми је прва жеља био арапски, зато што сам се пре неколико година дружила са Украјинцима и Русима. Говорим енглски, грчки, руски и мало арапски језик. Волим да певам и плешем, хоби ми је трчање. Приватно слушам техно, хаус, тренс, поп и рок музику, дружељубива сам и комуникативна особа.

О аутору

Остави коментар

*