08
мај
2013

Боравак кијевских студената србистике у Београду

Comments : 0
Студенти србистике са КНУ „Тарас Шевченко“ овог пролећа су провели две недеље (од 31.03. до 14.04.2013. године) у Београду као гости предавача и студената Групе за украјински језик, књижевност, културу. Домаћини су се потрудили да за своје госте организују како образовне и културне, тако и забавне активности.


Професоре и студенте из Кијева су примили Декан Филолошког факултета проф. др Александра Вранеш, предавачи Групе за украјински језик и Катедре за русински језик Филозофског факултета у Новом Саду и уручили им пригодне поклоне.

Специјална предавања за студенте србистике одржали су: др Срето Танасић, др Александар Јерков, др Рајна Драгићевић, др Људмила Поповић, др Милена Ивановић, а уприличени су и сусрети са истакнутим српским уметницима Биљаном Вилимон и Стеваном Бодрожом, као и представа студената друге, треће и четврте године украјинистике.

Кијевљани су слободно време проводили у обиласцима града, које су укључивале посете музејима, позориштима, али и ноћни живот и дружење са српским колегама.

Дани викенда били су резервисани за излете у Земун, Сремске Карловце и Нови Сад.

О аутору

Остави коментар

*