10
апр
2017

Изложба “Срце Украјине” у Етнографском музеју

Comments : 0

Од 10. априла до 22. априла имате прилику да погледате личну изложбу украјинске уметнице Олесје Вакуленко под називом “Срце Украјине”!

Олесја Вакуленко своја дела ствара најразличитијим техникама – израдом “витинанки”, као и специјалном техником сликања “петрикивка”, која је призната као званичан симбол Украјине и њене уметности свуда у свету. Такође, ауторка је и првих украјинских антистрес бојанки које за мотиве узимају украјинске народне бајке.

10. априла у 18:00, у просторијама Етнографског музеја у Београду (Студентски трг бр. 1) одржаће се церемонија отварања изложбе, мини коктел, а наступа и наш хор Групе за украјински језик, књижевност и културу. У склопу отварања изложбе посетиоци ће имати прилику да учествују у осликавању великог “Срца Украјине”.

Осим тога, 12. и 13. априла, уметница ће одржавати радионице израде “витинанки” као и “петрикивског” сликања за децу и одрасле.
(Моле се сви заинтересовани за радионице, ради боље организације и планирања неопходног материјала, да се јаве на број телефона 069/222-37-38, СМС поруком или поруком на Вајберу)

 

Изложба је посвећена годишњици успостављања дипломатских односа између Србије и Украјине.

 

Добродошли!

 

О аутору

Остави коментар

*