19
мар
2004

Манифестацији „Шевченкови дани“

Comments : 0
У организацији Амбасаде Украјине у СЦГ и Општине Кула, студенти Украјинистике (I и II година) и студенти Русистике (III година) одржали су приредбу у Кули на манифестацији „Шевченкови дани“ поводом 190-годишњице рођења украјинског писца Тараса Шевченка. Манифестацији су испред Амбасаде Украјине присуствовали: аташе за културу Јуриј Лисенко, Јуриј Дрозд, задужен за питања економских односа и испред Филолошког факултета из Београда, лектор за украјински језик Лесја Петровска и хонорарни сарадник за украјински језик и књижевност Тања Гаев.


Званичан пријем су организовали председник Општине Кула, Жељко Двожак и организатори „Шевченкових дана“ – украјинска дијаспора у Војводини. Том приликом су локалне новине интервјуисале студенте Украјинистике о њиховом интересовању за украјински језик и књижевност, о чему је направљена и документарна емисија, која је емитована на локалној ТВ станици.

Присуствовали смо отварању изложбе слика Виктора и Елене Зубко у Галерји слика Кула, одржали смо приредбу заједно са програмом КУД-а Кула. Студенти су рецитовали стихове и певали песме на стихове Т. Шевченка. После званичног програма, организована је свечана вечера у ресторану „Родић“ у Кули.

О аутору

Остави коментар

*