24
дец
2018

Одржана такмичења у рецитовању украјинске поезије и писању диктата на украјинском језику

Comments : 0

У претходним недељама су на Катедри за славистику, другу годину за редом, у организацији Групе за украјински језик и књижевност Филолошког факултета, одржана два украјинистичка такмичења.

13. децембра студенти су имали прилику да се опробају у писању диктата на украјинском језику, док су 20. децембра могли да учествују у рецитовању украјинске поезије на украјинском језику.

Резултати такмичења у писању диктата објављени су непосредно пре почетка такмичења у рецитовању 20. децембра, а убрзо након такмичења у рецитовању проглашени су и рецитатори победници.

Победници такмичења у писању диктата на украјинском језику:
1. Урош Гарић
2. Милован Милојевић
3. Никола Недовић

Победници такмичења у рецитовању:
1. Јелена Павловић
2. Милован Милојевић
3. Теодора Адамовић

Прва два места на оба такмичења обезбедила су пласман на даљим такмичењима у Пољској: на другом по реду такмичењу рецитатора у Познању на Универзитету “Адам Мицкјевич”, као и на већ традиционалном такмичењу у познавању украјинске ортографије на Јагелонском универзитету у Кракову (оба такмичења одржавају се у марту 2019. године).

Трећа места су освојила утешне награде, док је свим учесницима додељен сертификат о учешћу.

Нашим студентима који путују у Пољску желимо пуно среће, а овом приликом позивамо студенте да се прикључе нашим такмичењима и следећи пут!

 

О аутору

Остави коментар

*