28
мај
2018

Одржано књижевно вече посвећено Миколи Хвиљовом

Comments : 0

Протекле среде, 23. маја, студенти треће године Групе за украјински језик, књижевност и културу, на челу са мр Тањом Гаев, вишим лектором за украјински језик, одржали су књижевно вече “Историја једног самоубице, сачуваног у архиви” које је посвећено годишњици смрти украјинског писца Миколе Хвиљовог (13.12.1893 – 13.05.1933).

Књижевно вече је реализовано у оквиру Међународне културне и научне манифестације “Квадратура троугла: четири дана са Миколом Хвиљовим” коју је организовала Катедра за украјинску и светску књижевност Харковског националног педагошког универзитета “Г. С. Сковорода”, а одржавала се у четири различита дана у четири различита града: Београду, Харкову, Херсону и Букурешту.
Детаљније о томе можете прочитати ОВДЕ.

Тема овогодишње манифестације је “Микола Хвиљовиј међу чуварима архиве / сачуваним у архиви”, те су студенти треће године украјинистике Олга Марјановић, Анђелка Радовановић, Емил Зороњић и Никола Недовић, заједно са мр Тањом Гаев, протекле недеље у библиотеци Катедре за славистику реализовали књижевно вече посвећено годишњици његове смрти.

О аутору

Остави коментар

*