03
окт
2022

ПОСЕТА АМБАСАДОРА УКРАЈИНЕ ВОЛОДИМИРА ТОЛКАЧА KАТЕДРИ ЗА СЛАВИСТИКУ ФИЛОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ

Comments : 0

Традиционално поводом почетка нове академске године за студенте  Филолошког факултета Универзитета у Београду организује се свечани пријем. Ове године, пријем је организован 3. октобра. У Сали хероја студенте прве године је поздравила проф.др Ива Драшкић Вићановић, деканица Филолошког факултета, и пожелела им добродошлицу на један од најстаријих факултета Београдског универзитета.

Након свечаног пријема је уследело упознавање са професорима по катедрама и студијским групама. Том приликом Катедру за славистику је посетио његова екселенција амбасадор Украјине  Володимир Толкач, у пратњи секретара Амбасаде Дарине Хариб. Амбасадор Толкач, коме је ово прва посета Филолошком факултету, поздравио је нову генерацију београдских украјиниста, одговорио на њихова питања, пожелео успешне студије и уручио пригодне поклоне.

Посете амбасадора Украјине студентима-украјинистима поводом почетка њихових студија на Филолошком факултету у Београду прерасле су у  лепу традицију, коју је започео амбасадор Олександар Александрович. Надамо се дугој и плодној сарадњи са новим амбасадором Украјине у Србији и желимо му успешно и плодно пословање у циљу јачања културних и економских веза и вековног пријатељства између Украјине и Србије.

О аутору

Остави коментар

*