12
мај
2014

Презентација Катедре за славистику у Филолошкој гимназији

Comments : 0
Ученици Филолошке гимназије су данас (12.05.2014. године) имали прилику да сазнају нешто више о славистичким студијама на Филолошком факултету. Представнике Катедре за славистику су дочекали директор гимназије др Душко Бабић и професорка руског језика мр Весна Маричић, који су ради презентације окупили ученике свих разреда руског одељења. 
Ученицима је представљена делатност Катедре за славистику и показане презентације група за словачки, чешки и украјински језик, књижевност, културу, у оквиру којих су млади филолози сазнали о томе које наставне и ваннаставне активности ће им бити на располагању уколико се одлуче за славистичке студије. 

После представљања студијских група заинтересовани ученици су могли да поставе питања у вези са уписом на Филолошки факултет, студијским путовањима, могућношћу учења сваког од појединачних језика.

Ученицима Филолошке гимназије приказана је следећа кратка презентација о студијама украјинског језика, књижевности, културе, ваннаставним активностима, студијским путовањима и перспективана после факултета: 
О аутору

Остави коментар

*